Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Λευχαιμία συμπτώματα


Βλάβη στο μυελό των οστών, μέσω του εκτοπίζοντας τα φυσιολογικά κύτταρα του μυελού των οστών με τους υψηλότερους αριθμούς των ανώριμων λευκών αιμοσφαιρίων, οδηγεί σε έλλειψη των αιμοπεταλίων, τα οποία είναι σημαντικά για την πήξη του αίματος διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με λευχαιμία μπορεί εύκολα να γίνει μώλωπες, αιμορραγία υπερβολικά, ή να αναπτύξουν αιμορραγίες κεφαλή καρφίτσας (πετέχειες).
Τα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία συμμετέχουν στην καταπολέμηση παθογόνων, μπορεί να κατασταλεί ή δυσλειτουργική. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να είναι σε θέση να καταπολεμήσει μια απλή λοίμωξη ή για να ξεκινήσετε επιτίθεται σε άλλα κύτταρα του σώματος. Επειδή λευχαιμία εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργήσει φυσιολογικά, μερικοί ασθενείς εμφανίζουν συχνές λοιμώξεις, οι οποίες κυμαίνονται από μολυσμένες αμυγδαλές, πληγές στο στόμα, διάρροια ή απειλητική για τη ζωή πνευμονίας ή ευκαιριακές λοιμώξεις.
Τέλος, το κόκκινο ανεπάρκεια των κυττάρων του αίματος οδηγεί σε αναιμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια και ωχρότητα.
Ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν άλλα συμπτώματα. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, όπως έχει πυρετό, ρίγη, νυχτερινές εφιδρώσεις και άλλα συμπτώματα γρίπης, ή αισθάνεστε κουρασμένοι. Ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν ναυτία ή αίσθημα πληρότητας λόγω διόγκωση του ήπατος και του σπλήνα? Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια απώλεια βάρους. Εάν η λευχαιμικά κύτταρα εισβάλουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στη συνέχεια, νευρολογικά συμπτώματα (ιδίως πονοκέφαλοι) μπορεί να συμβεί.
Όλα τα συμπτώματα που σχετίζονται με λευχαιμία μπορεί να αποδοθεί σε άλλες ασθένειες. Κατά συνέπεια, η λευχαιμία είναι πάντα διάγνωση μέσω ιατρικών εξετάσεων.
Η λέξη''''λευχαιμία, που σημαίνει «λευκό αίμα», προέρχεται από το ομώνυμο της νόσου υψηλή λευκών αιμοσφαιρίων μετράει ότι οι περισσότεροι ασθενείς με λευχαιμία έχουν πριν από τη θεραπεία. Ο μεγάλος αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων είναι εμφανείς όταν ένα δείγμα αίματος αντιμετωπίζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο. Συχνά, αυτά τα επιπλέον λευκά αιμοσφαίρια είναι ανώριμα ή δυσλειτουργική. Ο υπερβολικός αριθμός των κυττάρων μπορεί επίσης να επηρεάσει το επίπεδο των άλλων κυττάρων, προκαλώντας μια ανισορροπία επιζήμια στην ποσότητα του αίματος.
Μερικοί ασθενείς με λευχαιμία δεν έχουν υψηλή λευκών αιμοσφαιρίων ορατό κατά τη διάρκεια μιας τακτικής γενική εξέταση αίματος. Αυτή η λιγότερο συχνή πάθηση που ονομάζεται''''aleukemia. Ο μυελός των οστών περιέχει ακόμα καρκινικά λευκά αιμοσφαίρια τα οποία διαταράσσουν τη φυσιολογική παραγωγή των κυττάρων του αίματος. Ωστόσο, τα λευχαιμικά κύτταρα που διαμένουν στο μυελό αντί να εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, όπου θα είναι ορατές σε μια εξέταση αίματος. Για μια aleukemic ασθενή, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα μπορεί να είναι φυσιολογική ή χαμηλή. Aleukemia μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις βασικοί τύποι λευχαιμίας, και είναι ιδιαίτερα συχνή σε λευχαιμία εκ τριχωτών κυττάρων.

Περισσότερες Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου